Hakkımda

İmran Salkan Kimdir

Makedonya’dan Türkiye’ye göç etmiş bir ailenin kızı olan İmran Salkan, kökenlerinin hüzünlü, coşkulu, renkli şarkılarını seslendirme arzusu ile Balkanlar’a ait zengin bir repertuarla farklı orkestra ve projelerde solistlik yaparak yurtiçi ve yurtdışında çeşitli uluslararası kültür müzik festivallerinde konserler verdi.

Bu müzik yolculuğunda ilk Selim Sesler (Trakya Grubu) ile yolları kesişti. Birçok uluslararası kültür festivallerinde beraber sahne aldılar. Klarnet virtüözü Serkan ÇAĞRI ile RUMELİ BAND projesinde uzun yıllar Balkan şarkılarını sahneye taşıdılar. 2010 yılında kültürel çeşitlilikleri yansıtan müzik topluluğu 3 WOMEN’a solist olarak katıldı. Bu toplulukla Altın Yollar Projesi Piri Reis’in izinde isimli etkinlik kapsamında, Bulgaristan’ın Varna, Romanya’nın Köstence, Ukrayna’nın Odessa, Gürcistan’ın Batum kentlerinde konserler verdi. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Evliya Çelebi etkinliği kapsamında Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Macaristan, Almanya’da konserler verdi. 2013 yılında Türkiye’nin kültürel zenginliğini yansıtan farklı dillerde ortak şarkılar projesi YEDİ CİHAN KADINLARI topluluğunda Balkan solistliği yaptı. Bu topluluk Tarım Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü’nün desteğiyle CRR, G20 Zirvesi ve özel etkinliklerde konserlerler verdi.

Bu projelerin dışında kendi solo albüm çalışmalarına devam eden sanatçı, akordeon, davul, klarnet, trompet, saksafon ve bas gitardan oluşan orkestrasıyla, Trakya, Ege, Anadolu ve Balkanlar’ın her köşesinden, farklı dil (Arnavutça, Boşnakça, Makedonca, Bulgarca, Yunanca, Türkçe) ve kültürlere sahip bu toprakların geleneksel halk şarkılarını orijinal dillerinde seslendirip dinleyicisini bu kültürle buluşturmaya devam ediyor.

Özellikle Balkan müziğine ilgi duyanların beğenisine sunulan ilk solo çalışması BALKAN ŞARKILARI albümü Makedonya’da hazırlandı. 2010 yılında ADA MÜZİK etiketiyle yayınlandı.İkinci solo albümü BALKANLARDAN ANADOLU’YA Balkanlardan Anadolu’ya uzanan coğrafyanın halk şarkılarından oluşmaktadır. Müzik yönetmeliğini Burhan Bayar’ın üstlendiği çalışmada Balkanlar’ın ve Anadolu’nun geleneksel enstrumanları harmanlanmıştır. SEYHAN MÜZİK etiketi ile müzik marketlerde yerini alan albüm dinleyicisiyle 2012 yılında buluşmuştur. Son çalışması maxi single BALKAN MANIA Elenor Müzik etiketiyle 2014 dijital ortamdan yayınlanmıştır.

Müzik çalışmalarının yanı sıra İlaç Radyo’da hazırlamış olduğu ‘Balkan Ateşi’ programını sundu TRT Avaz’da BALKAN ATLASI isimli gezi ve kültür programının sunuculuğunu ve TRT Avaz GÜN IŞIĞI programının solistliğini yapmıştır. Rumeli TV‘de hazırladığı müzik programlarını sunan İmran Salkan, Balkan tarihi ve kültürünü tanıtmak adına çalışmalarına devam etmektedir.